no-img
فایل پرشین

تحقیق درباره ترکیبات آلی در گیاه – فایل پرشین


فایل پرشین
اطلاعیه های سایت

ادامه مطلب

DOC
تحقیق درباره ترکیبات آلی در گیاه
doc
مهر ۲۰, ۱۳۹۷
حجم فایل: 35کیلوبایت
45,000 ریال
تعداد صفحات:40
45,000 ریال – خرید

تحقیق درباره ترکیبات آلی در گیاه


مطالعه شیمیایی مواد الی در سلولها تاریخچه طولانی دارد. در عین حال نیمه قرن نوزدهم این دانش در مراحل مقدماتی بود ولی سپس رشد سریعی را آغاز نمود. در این فصل این مولکولهای بزرگ که سبب حفظ حیات نبات می شود به اختصار مورد بررسی قرار می گیرد و در درس بیوشیمی و فیزیولوژی گیاهی بیشتر مورد بحث خواهند بود.
مولکولهای بزرگ آلی در گیاه دو دسته اند یکدسته پلی مرها بوده که از تعداد نسبتا زیادی منومریا مولکولهای کوچک ساخته شده است. دسته دیگر که از بلوکهای کوچکتر بوجود آمده اند ولی ارتباط منومرویلی مربین آنها نیست.

مکانیزم حرکت مواد آلی
۱_ نظریه دیفوزیون یا انتشار: مواد آلی در داخل سلولهای آبکشی در راستای جریان سیتوپلاسمی مواد مختلف را جابجا می کند. در جدار سیتوپلاسمی صفحه غربالی بعلت توقف و تراکم مواد صفحه سیناپس بر آمده و متورم می شود و تعادل مواد را در دو طرف سیناپس بهم می زند و موجب انتشار یا تراوش از یک طرف بطرف دیگر صفحه غربالی می شود این تئوری فقط حرکت یک طرفه موارد را توجه می کند در حالیکه مواد در لوله های آبکشی در دو جهت بالا به پائین به بالا حرکت می کند
۲_ تئوری مانش: مانش مدلی را پیشنهاد کرد و اظهار نمود که گیاهان نیز دارای سیستم مشابه مدل او می باشند. در این مدل سلولهای برگ با عمل فتوسنتز تولید مولکولهای شکر کرده که بدینوسیله پتانسیل آب در سلولهای برگ پائین میرود (اسمومترا). سلولهای ریشه، میوه های در حال رشد و یا جوانه های جوان (اسمومتر ۲) بوده که بوسیله سلولهای آوند آبکشی بهم متصل می باشند و اب موجود در آوندهای چوبی این اسمومترها را در بر می گیرد و به این ترتیب در جهت شیب غلظت مواد حرکت می کند. بر اساس این نظریه حرکت مواد بطور دست جمعی (Mass flow) حرکت می کند.
بر این نظریه نیز اشکالاتی وارد شده است و شاید بتوان گفت هنوز مکانیزم قابل یقینی در توجیه به مواد آلی ارائه نشده است.

پروتئین
پروتئین ها ماکرومولکولهای بزرگی بوده که وزن مولکولی آنها از چند هزار تا چند میلیون می باشد. یک مولکولی که وزن مولکولیش ۵۰۰۰ می باشد حاوی ۵۰ اسید آمینه است و پروتئینی که وزن مولکولیش ۰۰۰/۱۰۰ می باشد حاوی ۱۰۰۰ اسید آمینه بوده که هر یک بعنوان یک پلی مراست.
ساختمان پروتئین : از اتصال مولکولهای اسید آمینه با پیوند پیتدی بوجود آمده است با اتصال یک عامل کربوکسیل از یک اسید آمینه با عامل آمید اسید آمینه دیگر پیوند پیتیدی ایجاد می شود.
طرز قرار گرفتن مارپیچ های پروتئین را نسبت به یکدیگر ساختمان فضایی آن می نامند. ساختمان فضائی پروتئین از نقطه نظر خواص بیولوژیکی آنزیمها و محل فعالیت آنها اهمیت دارد. اگر پروتئین در برابر حرارتهای زیاد و یا تغییر PH و یا تا باندن نور ماوراء بنفش قرار گیرد سبب تخریب پروتئین شده و خواص خود را از دست می دهد.
اختلاف اسیدهای آمینه در ساختمان گروه R آنها می باشد و به دو دسته کلی لیپوفیلیک (محلول در چربی) و هیدروفیلیک محلول در آب تقسیم می شوند. اولین امینو اسیدی که از گیاه استخراج شد آسپاراژین از شیره گیاه آسپاراگوس بود. اسید آمینه های مهم که در گیاه نیز شناسایی شده اند عبارتند از : سرین، تیرئونین، سیستین، متبونین، فنیل الائین، تیروزین پرولین، هیدروکسی پرولین، آرژنین، لیسبپدن، آسپاراژین، اسید گلوتامیک گلیسین، آلانین، والین ، لئوسین، اینولئوسین.



دیدگاه ها


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *