no-img
فایل پرشین

تحقیق درباره سبزیکاری – فایل پرشین


فایل پرشین

ادامه مطلب

DOC
تحقیق درباره سبزیکاری
doc
آذر ۲۲, ۱۳۹۷
حجم فایل: 95کیلوبایت
41,000 ریال
تعداد صفحات:73
41,000 ریال – خرید

تحقیق درباره سبزیکاری


سبزی های برگی :
خصوصیات عمده سبزی های برگی :
مقاومت به سرما (زمان کاشت دمای پایین).
گلدهی در روز بلند که باعث کاهش کیفیت.
اغلب انها یکساله اند و در انواع چند ساله به صورت یکساله کشت می شوند.

سبزی های برگی به دو دسته تقسیم میشوند
 سبزی هایی که به صورت پخته مصرف می شوند (اسفناج –تره- جعفری-کرفس).
 سبزی هایی که به صورت تازه مصرف می شوند (کاهو وسایر سبزی های برگی ).

اسفناج )) Spinacia oleraceae L

 اصل وقدمت
 نوع وحشی وخودرو آن در آسیای مرکزی است(ایران –ترکمنستان – افغانستان)
 Spinacia tetranda
مشخصات گیاهشناسی
 (خانواده چغندر ) Chenopodiacea
 یکساله و روز بلند
 در ابندای رشد ساقه کوتاه و برگها طوقه ای(روزت)
 ریشه اصلی عمیق تا عمق ۱۴۰ سانتیمتر(مقاوم به شوری)
 برگ تخم مرغی یا بیضوی یا نیزه ای- دارای پهنک صاف یا چروکیده).
 چروکیده از نظر نگهداری در انبار مناسب تر هستند
 گل نر: کاسبرگ: ۴- پرچم: ۴
 گل ماده:کاسبرگ: ۲ یا ۴ – مادگی: یک خامه و۴ تا ۶ کلاله دارد
 انواع جنسیت در اسفناج
 ۱- پایه هایی که فقط گل نر دارند(برگ کم وزود گل).
 ۲- پایه هایی که فقط گل ماده دارند. (برگ زیاد ودیرگل).
 ۳- پایه های دوجنسی که گل نر و ماده به تعداد مساوی دارند.
 ۳- پایه های دوجنسی که گل نر بیشتر از ماده دارند.
 ۴- پایه های دوجنسی که گل ماده بیشتر از نر دارند.
 نوع ۲ و ۴ از نظر کیفیت و اقتصادی بهتر هستند.
 قند، کلروفیل و کاروتن در گیاه ماده بیشتر است.
 امروزه ارقام یک پایه با گل های نر بیشتر طوری اصلاح شده اند که برگ زیاد ودیرگل هستند.

انواع بذر در اسفناج
 ۱- بذر خاردار(انواع قدیمی-مقاوم به سرما- بذر پاشی با ماشین مشکل)
Spinacia oleraceae var oleraceae or Spinosa
۲- بذر صاف
Spinacia oleraceae var inermis

ارزش غذایی
 ۱- ۳ درصد پروتئین
 ) ABC)2-ویتامین های
 ۳- املاح معدنی( کلسیم – فسفر – آهن- منیزیم- پتاسیم)
 ۴- وجود اسید اگزالیک و نیترات در اسفناج برای سلامتی مضر است.
 ۵-اسید اگزالیک +کلسیم =اکسالات کلسیم(کمبود کلسیم)
 ۶- نیترات در آوندها ذخیره می شود پس دمبرگ و ساقه مملو از نیترات که در طول حمل و نقل و انبار این ماده به نیتریت و از ترکیب نیتریت+ آمین = نیتروزامین(سرطان زا )تولید می شود.
نکته :

 سبزی های برگی مثل کاهو و اندیو و کلم چینی نیترات بالایی دارند(روز ابری).
 سپس سبزی های ریشهای متوسط
 و در اخر سبزی های میوه ای می باشند.
شرایط محیطی
 ۱- آب و هوای خنک
 ۲-تابش زیاد آفتاب و دمای متوسط وهوای مرطوب بهترین رشد دارد.
 ۳-مقاوم به سرما و بعضی ارقام تا ۷- تحمل می کنند.
 ۴- دوره رشد کوتاه (۴۰-۵۰ روز)و در بهار، پاییز و زمستان کشت می شود.
 رشد زایشی تحت تاثیر طول روز و گرما است.
 دمای ۰تا۵ درجه سانتیگراد به مدت ۸-۱۰ روز باعث تسریع گلدهی می شود(ورنالیزاسیون).
خاک
 زمین های عمیق با بافت متوسط و حاصلخیز که دارای هوموس و رطوبت کافی هستند.
 مناسب ۶-۷ می باشد. pH
در زیر ۶ رشد کم ودر بالای ۷ کلروز ناشی از کمبود منگنز ایجاد می شود.
کود
 کود حیوانی کاملا پوسیده( تازه باعث بیماری قارچی )
 دادن آهک ۴ هفته قبل از کاشت به خاک اسیدی مناسب است (اسفناج خاک خنثی تا کمی قلیایی را ترجیح می دهد).
 کود شیمیایی (فسفر-ازت – پتاس) در انواع بهاره و زمین های قوی یک مرتبه قبل ازکاشت.
 اما در زمستانه و زمین های ضعیف، یک سوم کود ازت به همراه کودهای فسفره و پتاسه قبل از کاشت و دو سوم باقیمانده در دو مرحله به صورت سرک داده می شود.
 مقدار کود ازت براساس مقدار محصول و مقدار نیترات برگ محاسبه می شود.
 حد مجاز نیترات در برگ اسفناج است.ppm300
ارقام اسفناج
 انتخاب ارقام جدید بر اساس خصوصیات زیر:
 ۱- سرعت رشد زیاد
 ۲-تمایل کم به گل رفتن
 ۳-یکسان بودن برگ ها
 ۴-تمایل کم به زرد شن
 ۵- کم بودن مقدار نیترات
 ۶- مقاومت به سرما و افات وامراض(سفیدک دروغین).
 ۷- ارقام با شکل ایستاده
 ارقام ایران اسفناج برگ پهن ورامین و تعدادی ارقام خارجی است.
 بذر های هیبرید وجود دارند(کیفیت بالا وگران هستند)
کاشت و داشت
 جوانه زنی بذر در دمای زیاد(بالای ۱۵ درجه)وکمبود آب و اکسیژن کاهش می یابد.
 کاشت: ۱- دست پاش ۲-ردیفی(۱۵-۲۵ سانتیمتر) –عمق کاشت :۲-۴ سانتیمتر
 زمان کاشت:بهاره(اخر اسفند) پاییزه (اخر تابستان) زمستانه(اخرپاییز).
 آب فراوان احتیاج دارد(افزایش محصول و جلوگیری از گل دادن ).
بر داشت
 وقتی برگ ها ۵ تا ۶ برگی شدند. بعد از ابیاری وتبخیر آب اضافی برداشت می شود.
 ۱۵-۲۰ تن در هکتار و گاهی۳۵-۴۰ تن در هکتار است.

تناوب
 بعد از لوبیا و نخود فرنگی و سیب زمینی کشت می شود.
تاریخچه کاهو
 در مورد مبدا کاهو نقطه نظر های متفاوتی وجود دارد:
 ۱- نواحی دریای مدیترانه و آسیای صغیر
 ۲- نواحی اروپای جنوبی، مصر و آفریقای شمالی
 از دیدگاه هلم، نوع اولیه آن استLactuca serriola
 که در اثر جهش ژنی انواع امروزی به وجود آمده است.
گیاهشناسی
Compositae خانواده کاسنی
 گیاهی یکساله و روز بلند(امروزه ارقام روز خنثی اصلاح)
 گل آذین کلاهپرک
 گل ها دوجنسی و خود گشن
 ابتدا پس از کاشت ریشه عمودی عمیق سپس ریشه های فرعی ایجاد می کند
 کاشت مستقیم:ریشه عمیق- کاشت نشاء: ریشه ها سطحی
 برگ ها صاف و بدون کرک(طوقه ای که در رشد بعدی به هم می پیچد)
انواع کاهو
 (کاهو پرک)Lactuca sativa var crispum –
 (کاهو پیچ یا کلم)Lactuca sativa var capitata –
 (کاهوپیچ معمولی)Lactuca sativa var longifolia –
 (کاهو ساقه ای)Lactuca sativa var angustana –
کاهو پرک
 برگ ها کوچک و بدون پیچ و به شکل روزت
 در کشت های گلخانه ای در اروپا به طور وسیع کشت می شود

کاهو کلم
 کیفیت بالا و خوش مزه است.
 دو نوع مختلف دارد:
 ۱-Crisphead
 کاهوی زمستانه ایران- قابلیت انباری بالا- خوش مزه –شکل گرد و به هم چسبیده مثل کلم پیچ



درباره نویسنده

همکاری درفروش 1455 نوشته در فایل پرشین دارد . مشاهده تمام نوشته های

دیدگاه ها


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *