no-img
فایل پرشین

صنعت قند در ایران – فایل پرشین


فایل پرشین
اطلاعیه های سایت

ادامه مطلب

DOC
صنعت قند در ایران
doc
مهر ۲۰, ۱۳۹۷
حجم فایل: 16کیلوبایت
34,000 ریال
تعداد صفحات:84
34,000 ریال – خرید

صنعت قند در ایران


همان طوری که ذکر گردید کشت نیشکر در ایران بالاخص در خوزستان که بنام شکرستان ایران معروف بود انجام می شد ولی بدلائل مختلفی که چندان روشن نیست زراعت نیشکر و صنعت قند سازی از نیشکر در سرزمین خوزستان از بین رفت.
تلاش جهت احیای کشت نیشکر پس از قرن ها فراموشی طی سالهای ۱۳۱۶ تا ۱۳۲۰ باکشت قلمه هایی درمناطق آهودشت، اهواز، حمیدیه وسایر مناطق مساعد خوزستان به طور آزمایشی آغاز گردید.سطح زیر کشت در سال ۱۳۲۰ به ۳۰۰ هکتار رسید . با ادامه آزمایش و بررسی های انجام شده بالاخره در سال ۱۳۳۸ تسطیح زمین ها و متعاقبأ عملیات مربوط به احداث کارخانه نیشکر هفت تپه با ظرفیت ده هزار تن نیشکر آغاز و این کارخانه توانست اولین دوره بهره برداری خود را در آذر ۱۳۴۰ با برداشت نیشکر از سطحی معادل ۲۴۰۰ هکتار آغاز نماید. بتدریج و با توسعه سطح زیر کشت نیشکر و شناسایی مناطق دیگر و امکان تولید نیشکر بیشتر در سال ۱۳۵۳ دومین کارخانه قند نیشکری با ظرفیت ۲۰۰۰۰ تن قابل افزایش تا ۳۰۰۰۰ تن در کشت وصنعت کارون در شمال شهر شوشتر تاسیس و راه اندازی گردید .تولید نیشکر و شکر تولیدی در دوکارخانه مذکور در ده سال گذشته جمع آوری شده است.
۲- ساکاروز و خواص آن
ساکاروز ( به زبان انگلیسی سوکروز) یک دی ساکارید است با جرم مولکولی ۳/۳۴۲ گرم واز دو مولکول منوساکارید د- گلوکز( قند انگور) و د- فرکتوز(قندمیوه) تشکیل شده است . آنها بوسیله گروه گلیکوزیدیشان از طریق یک پل اکسیژن( از نوع اتری) با هم پیوند شده اند .در ملکلول سارکاروز به صورت پیرانوز(حلقه پنج گوش) و فرکتوز به صورت فورانوز( حلقه شش گوش) وجود دارد .
به همین دلیل میتوان ساکارز را آلفا- د- کلوکوپیرانوز، بتا-د- فرکتوفورانوزید نامید . چون در ملکلول ساکارز گروه های گلیوکزیدی (هیدروکسیل – لاکتول) هر دو منوساکارید بسته شده اند، ساکارز به واکنش های ویژه منوساکاریدها جواب نمیدهد به عبارت دیگر محلول فهلینگ را احیاء نمی کند، در مقابل قلیایی ها و مواد احیاء کننده نسبتأ پایدار است .
رابطه چندی میان مقدار ساکارز انورت شده و پ هاش ودما برای ده دقیقه زمان تاثیر نشان داده شده است. هرچقدر پ هاش کمتر ودما بیشتر شود، تبدیل ساکارز به قند انورت تندتر انجام می گیرد. در فرآیند تولید شکر باید به این موضوع توجه شود واز محیط اسیدی دوری کرد. فرآورده های انورته شده ساکارز یعنی گلوکز و فرکتوز صرف نظر از اینکه باعث از بین رفتن بخشی از ساکارز می شود و ضایعات قندی کارخانه را افزایش می دهد، به علت تبدیل به اسید ومواد رنگی وضع شربت ها را هم نامطلوب می کند. این فرآورده های انورته شده ساکارز در اثر اسید تغییر می یابند. بویژه از فرکتوز در اثر واکنش میان مولکولی آب جدا شده و هیدروکسی متیل فورفورال بوجودمی آید که در نهایت در محیط اسیدی به اسید لوولیک(اسید اوره) و اسید فورمیک(اسید مورچه) تبدیل می شود. این اسیدها پ هاش شربت را پایین آورده و عمل هیدرولیز ساکارز ادامه می یابد.



موضوعات :
متفرقه

دیدگاه ها


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *